HITMAN 3: A franchise harmadik része véget vet a merényletek világa trilógiának!

A játék harmadik része véget vet a merényletek világa trilógiának, amelynek főszereplője a 47-es gyilkos ügynök. Utazgass a világban és gyilkolássz úgy ahogy eddig megszoktak.

HITMAN 3: A franchise harmadik része véget vet a merényletek világa trilógiának!
HITMAN 3
HITMAN 3: A franchise harmadik része véget vet a merényletek világa trilógiának!
HITMAN 3: A franchise harmadik része véget vet a merényletek világa trilógiának!

A HITMAN 3 olyat mutat amit nem sok más játék nem: itt is van COVID 19 vírus ebben a világban!

A koronavírus (COVID-19) óriási nyomot hagyott a történelemben, így csak idő kérdése volt, hogy máshol is megjelenjen nem csak a valóságban.

A HITMAN 3 első szintjén, az On Top of the World-ben a 47-es ügynöknek egy dubaji felhőkarcolóba kell elmennie, hogy kiiktasson 2 célpontot. Egyikük Carl Ingram, a Gondviselés munkatársa, aki Omar Al-Ghazali sejk vendégeként él itt.

Ingramnak nem tetszik ez az élet, annak ellenére, hogy itt luxusban és biztonságban éli mindennapjait. Azért következtetünk erre mert egy ponton ezeket a szavakat mondja:

"Fogadok, hogy a koronavírussal fertőzött embereknek ennél nagyobb a lelki békéjük".

HITMAN 3-ban a lakosság nem úgy viselkedik ahogy azt egy ilyen pandémia idején kellene:

Ez a kis szösszenet nem tesz hozzá a küldetéshez vagy a játékélményhez, de arra utal, hogy a koronavírus világjárvány (COVID-19) már a HITMAN 3 világában is létezett. Tekintettel arra, hogy a HITMAN (2016) története 2019-ben kezdődik, logikusan arra gondolunk, hogy a járvány pusztítása még ebben a részben is pusztít.

Számunkra ezért meglepő, hogy a játékban az emberek nem tartanak távolságot egymásól, ahogy kellen. Illetve Dubaji utazása alkalmával lehet látni, hogy senki sem visel maszkot. Másrészt a berlini szinten egy olyan buliban van, ahol mint ahogy a buliban szokás semmilyen pandémián alkalmazott szabály nincs betartva pl: kézmosás, maszk, távolság stb..

Nem szabad elfelejteni, hogy a HITMAN 3 csak egy videojáték, és a koronavírus említése inkább csak egy kis érdekesség. Ha nem így lenne akkor a játék elég érdekesen alakúlna. PL: szájmaszkban elég könnyű lenn elvegyűlni a tömegben.  El tudjátok képzelni, milyen könnyű lenne elintézni egy olyan célpontot, aki a szobájába van zárva, tiszteletben tartva a bezártságot? Így kb a nehézségi besorolást át kellene alakítani extra könnyű besorolásra. Avagy mi lenne ha lenne egy ilyen koronavírus mód is? Hmmm a fantáziát el lehet engedni nyugodtan és kommentbe ötletelni, hátha a fejlesztők erre járnak.

Nem számít, mit látsz a HITMAN 3-ban vagy bármely más játékban, ne feledd, hogy fontos, hogy a COVID-19 ellen védekezni kell. Ahogy Györfi Pál mondaná maradj otthon. Persze a cikk írása idejébe már az oltások és védettségi kártyák idejében más a helyzet kicsit.

A HITMAN 3 PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One és PC platformokra érhető el. Ne feledd, hogy a Nintendo Switch verzió a felhőből is élvezhető.

Forrás (levelup.com)