Az Outriders az első hónapban meghaladta a 3,5 millió egyedi játékost

A Square Enix szerette volna megosztani azokat a számokat, amelyek az Outriders játék életének első hónapjában kísérték.

Az Outriders az első hónapban meghaladta a 3,5 millió egyedi játékost
Outriders

A Square Enix szerette volna megosztani azokat a számokat, amelyek az Outriders játék életének első hónapjában produkáltak. A People Can Fly által fejlesztett multiplayer shooter (lövöldöző többjátékos mód) az első 30 napjában (április 1. és május 1. között) 3,5 millió egyedi játékost tudott maga köré gyűjteni. Ez annyit tesz mintha Magyarországon kb minden 3. ember ezzel a játékkal játszana 1 hónapon belűl. A PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re is elérhető játékot a Square Enix már most úgy értékeli a debütálást, hogy a játékot "a következő nagy dobásának" tekinti.

Az Outriders-t 3,5 millió felhasználó kíséri

"Több mint 3,5 millió egyedi játékos, több mint 30 óra átlagos játékidő és rendkívül magas szintű kooperatív részvétel mellett mi és a People Can Fly fantasztikus csapata nagyon örülünk ennek a kezdeti sikernek" - mondta Jon Brooke, a Square Enix External Studios társstúdiójának igazgatója. "Egy új IP-t elindítani sosem könnyű, és nagyon hálásak vagyunk a közösség támogatásáért és visszajelzéseiért."

Brooke világossá akarta tenni, hogy továbbra is nagyon figyelnek a felhasználók szavaira, hogy javítsák a játékélményt: "Továbbra is figyelmesen hallgatjuk, és szeretnénk biztosítani minden játékost arról, hogy elkötelezettek vagyunk a játékélmény javítása és fokozása mellett az elkövetkező hetekben és hónapokban. A jövőben az Outriders bővítésére is számítunk. Valójában nem sokkal a megjelenés után a csapat egy komoly hiba kijavításán dolgozott.

"Egy új IP-t elindítani sosem könnyű." mondta Brooke:

A fejlesztőstúdió a múlt szerdán a Redditen közzétett frissítésben azt is bejelentette, hogy dolgoznak egy javításon, amely kijavítja azt a hibát, amely miatt a játékosok szinte azonnal meghalnak, ha egyetlen találatot kapnak. Várhatóan ez a technikai javítás pontosan május 20-án lesz elérhető.

"A kritikusok és a játékosok egyöntetű elismerését világszerte elnyert Outriders jó úton halad, hogy a cég következő nagy dobása legyen" - jegyzi meg a Koch Media a sajtóközleményben. A Square Enix és a People Can Fly egy úgynevezett "Thank You Pack"-on is dolgozik, amely minden játékosnak szól, hogy a játék debütálásakor tapasztalt technikai hibákat pótolja.

Az Outriders elérhető PC-re (Steam, GeForce Now), PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re, mely platformokon egy ingyenes demóval is játszhatunk. Ezen kívül a Square Enix e héttől a hónap végéig egy sor, a játékhoz kapcsolódó promóciót kínál korlátozott ideig. "A People Can Fly (Bulletstorm) és a Square Enix újdonsága egy olyan játék, amely képes frenetikus, kihívásokkal teli és szórakoztató lenni, de nem mindig sikerül" – írta értékelésében a Vandal.

Szerintetek az 1 lövés / halál a játék indításánál egy kisebb vagy nagyobb hibának számít?