Activision felvásárlás: a Microsoft készen áll a bírósági harcra

Az Activision Blizzard néhány nappal ezelőtt ígéretet tett arra, hogy "továbbra is együttműködik a szabályozó hatóságokkal világszerte, hogy lehetővé tegye a tranzakció előrehaladását".

Activision felvásárlás: a Microsoft készen áll a bírósági harcra
(vista.com)

A Microsoft és az Activision hajlandó bíróságra menni az üzlet lezárása érdekében. Ez azonban késleltetheti a felvásárlást.

A Microsoft kész erőltetni az Activision Blizzard 68 milliárd dolláros felvásárlását. Bár a World of Warcraft vagy a Call of Duty készítőinek felvásárlása a szokásosnál is bonyolultabbnak ígérkezett, a legfrissebb hírek szerint az FTC blokkolni fogja az üzletet. A Microsoft és az Activision a bíróságon kívánja ezt kiharcolni.

Az Activision Blizzard néhány nappal ezelőtt ígéretet tett arra, hogy "továbbra is együttműködik a szabályozó hatóságokkal világszerte, hogy lehetővé tegye a tranzakció előrehaladását". A Bloomberg arról számolt be, hogy a Microsoft arra is felkészült, hogy az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottsággal is szembe kell néznie, ha bármilyen akadályba ütközik.

Jennifer Rie trösztellenes elemző úgy véli, hogy egy bírósági csata a Microsoftnak adná a győzelmet, de késleltetné a felvásárlást a Microsoft 2023. június 30-i határidején túlra.

A Microsoft nyitott lenne arra, hogy 'engedményeket tegyen'.

A Reuters november végén arról számolt be, hogy a Microsoft tisztában van a közelmúltbeli problémákkal, és be tudnák tartani az ígéretet, hogy a Call of Duty-saga 10 évig életben marad a PlayStationön. 

Mind a Sony, mind a Microsoft az év során már megtette panaszait és javaslatait a kiadó felvásárlásának lehetséges hatásaival kapcsolatban. A PlayStation azt állítja, hogy a Call of Duty a legnagyobb problémájuk. Azt állítják, hogy a piacon nincs olyan szintű kereskedelmi konkurencia, mint a Battlefield. Szinte minden évtizedben ez volt a legtöbbet eladott játék.