A Riot Games szerint nincs bizonyíték a vezérigazgatója ellen felhozott szexuális zaklatási vádakra

A Riot Games sem maradhat ki a szexuális zaklatási hullámból... bizonyíték nincs csak kimondott szavak.

A Riot Games szerint nincs bizonyíték a vezérigazgatója ellen felhozott szexuális zaklatási vádakra
Riot Games (Chris Yunker)

Sharon O' Donnell, a Riot Games egykori alkalmazottja panaszt tett az Egyesült Államokban a Riot Games vezetője ellen. Elmondása szerint Laurent állítólag szisztematikusan zaklatta őt.

A vállalat nem fog fellépni Laurent Nicolo ellen, akit teljes bizalmukban tartanak.

A League of Legends, a TFT és a Valorant készítői, a Riot Games hivatalos közleményt adott ki, amelyben kifejtik, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a vezérigazgatójukat, Nicolo Laurent-et kapcsolatba hoznák az ellene felhozott szexuális zaklatási vádakkal. A vállalat szerint a külső vizsgálat nem talált ilyen bizonyítékot. A vizsgálatokat a Seyfarth Shaw LLP cég vezette, amint arra maga a Riot is rámutat honlapján.

"Arra a következtetésre jutottunk, hogy nincs bizonyíték arra, hogy Laurent zaklatta, diszkriminálta vagy megtorolta volna a feljelentőt" - írják. Ezért kizárták, hogy eljárást indítsanak a vállalat vezetője ellen. A vizsgálat során több dolgot is figyelembe vettek. Először is megpróbálták megállapítani, hogy történt-e a felperes által bejelentetthez hasonló magatartás, másodszor pedig azt próbálták kideríteni, hogy a kettejük közötti kapcsolat kialakulhatott-e valamilyen zaklatásnak minősülő dolog.

"A felsővezetőket érintő esetekben elismerjük, hogy vannak hatalmi dinamikák, amelyek gyakran olyan viselkedést eredményeznek, amely mérgező módon hathatnak” Szerintük nem minden fekete-fehér, van szürke is." Ez azonban nem ilyen eset volt. Ebben az esetben nem tudtunk olyan bizonyítékot találni, amely bármilyen szankciót indokolna Laurent ellen".

„Rámutattak azonban, hogy ha újabb hasonló vádak érkeznek, azonnal újabb vizsgálatot indítanak, de az ügyet lezárták. " Igazgatótanácsunk különbizottsága a vizsgálat eredményeinek elemzése után és mindazok alapján, amit ma tudunk, arra a következtetésre jutott, hogy nincs bizonyíték arra, hogy Nicolo zaklatta, diszkriminálta vagy megtorolta volna O'Donnell-t." A különbizottság is teljes bizalmát fejezte ki Nicolo vezetése iránt.

A Riot Games vezérigazgatójának nyilatkozata

Nicolo Laurent mondott néhány szót a vádakról: "Az engem érintő zaklatásra, diszkriminációra és megtorlásra vonatkozó állítások nem igazak. Ilyen jellegű, vagy akár csak hasonló eset még soha nem történt". Elismeri, hogy sokan valószínűleg továbbra is kételkedni fognak benne. "Szeretném biztosítani mindenkit, hogy ahogy a Riot is a tanulás és a fejlődés útján van, úgy az összes vezetőnk is, beleértve engem is. Sokan láttátok, hogy benéztem, amikor egy meggondolatlan viccet csináltam a gyermekvállalásról."

A vezetők kétség kívül tudnak különös dolgokat produkálni. Szerintetek mi történhetett?

Forrás: as.com