A CD Projekt RED nem támogatja tovább a GWENT, The Witcher Card Game játékot

A CD Projekt RED nem támogatja tovább a GWENT, The Witcher Card Game játékot
Gwent: Gwent: The Witcher Card Game (https://wall.alphacoders.com/big.php?i=995339)

A rajongók a lengyel stúdió búcsúja ellenére is folytathatják a játékot. Az Andrzej Sapowski által megalkotott lengyel irodalmi franchise, a The Witcher olyannyira nagyot nőtt, hogy 2018-ban egy kártyajátékot is piacra dobott, a Gwentet: The Witcher Card Game címmel. Most ünneppelte a negyedik évfordulóját. Ezt azonban szomorú módon teszi, hiszen nemrég jelentették be, hogy a CD Projekt RED megszünteti a játék támogatását.

A lengyel stúdió egy, a játékkal kapcsolatos versenyeseményen hozta nyilvánosságra a végső fejlesztési terveket. A projektért felelős csapat feloszlott. A tagokat más projektekbe helyezik át, és csak néhány ember fog továbbra is dolgozni a kártyás játékon.

MIKOR HAGYJA ABBA A MUNKÁT A GWENT?

2023-ban véget ér a GWENT. Ebben az évben nem kap új tartalmat és hivatalos támogatást a CD Projekt RED-től. A játék 2023-ban 3 további bővítményt kap, konkrétan áprilisban, júliusban és szeptemberben. Emellett 72 új kártya is megjelenik majd. Az is várható volt, hogy 2 utolsó esport verseny lesz.

A CD Projekt RED az utolsó tartalmi frissítés után is havi frissítéseket fog kiadni, beleértve az egyensúlyi módosításokat és az általános támogatást. A részletekből kiderül, hogy a CD Projekt RED nem fog változtatni, hiszen a cél az, hogy a közösség dönthessen a GWENT jövőjéről. A CD Projekt RED több The Witcherrel kapcsolatos projekten is dolgozik. Fontos hangsúlyozni, hogy a játék továbbra is működni fog. Nem a játék végéről kell beszélnünk, a GWENT ugyanis továbbra is elérhető lesz online, és még 2024-ben is játszhatsz vele. A CD Projekt RED már nem fogja támogatni, de a rajongók igen. Ennek része lesz az új Project Gwenfinity verzió.

A Project Gwentfinity egy szezonális fejlődési rendszert fog kínálni, hogy jutalmazza a pakliépítési kreativitást. Érdekesség, hogy a CD Projekt RED elvesztette a dedikált támogatást, így mostantól a közösség feladata lesz a cím egyensúlyának felügyelete. Ez szavazáson keresztül fog történni, bizonyos korlátozásokkal természetesen a CD Projekt RED. Sok részletet azonban nem árulnak el.